De Autismeweek 2017

Van 1 tot en met 8 april vindt de NVA Autismeweek 2017 plaats. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.

Wereld Autisme Dag

De NVA Autismeweek wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd rond 2 april. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als dé dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat.

Jong & AUT

Het thema van de NVA Autismeweek 2017 is Jong & AUT. Dit thema hebben we gekozen om het belang van vroegherkenning en –erkenning van autisme onder de aandacht te brengen. Over waarom het belangrijk is om al vanaf jonge leeftijd de ontwikkeling van kinderen met (een vermoeden van) autisme te stimuleren. Zodat zij niet onnodig uitvallen op school of op het werk. Dat zij kwaliteit van leven ervaren, en de kans krijgen om hun talenten op hun eigen manier en tempo te ontwikkelen. Op dit moment zijn er veel volwassenen, en met name ouderen, die pas op zeer late leeftijd een diagnose hebben gekregen – vaak na jarenlange worsteling met uiteenlopende problemen. In deze Autismeweek vragen we ook aandacht voor deze groep, in het bijzonder voor ouderen met autisme: ook zij verdienen het om van een goede oude dag te genieten.

Activiteiten – ook bij u in de buurt

De NVA-regio’s en de Autisme Info Centra (AIC’s) organiseren in de Autismeweek inloopmiddagen, informatiemarkten of lezingen. En niet alleen de NVA zelf, maar ook tientallen andere organisaties realiseren activiteiten waarbij mensen met en zonder autisme samenkomen en met elkaar in gesprek gaan. Iedereen kan een activiteit aanmelden via het formulier onder het kopje ‘activiteiten’.

Autismevriendelijkheidsprijs 2017

Nomineer de professional die volgens u de Autismevriendelijkheidsprijs 2017 verdient.
De Autismevriendelijkheidsprijs wordt jaarlijks in de Autismeweek uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze inzetten voor de participatie van mensen met autisme.

  • De Autismevriendelijkheidsprijs voor een individueel persoon gaat dit jaar naar de meest autismevriendelijke huisarts, jeugdarts, leerkracht of andere professional die zich inzet voor vroegtijdige hulp aan jonge kinderen met (een vermoeden van) autisme.
  • De Autismevriendelijkheidsprijs voor een organisatie zal gaan naar de meest autismevriendelijke welzijnsorganisatie of organisatie voor ouderenzorg of wijkverpleging die zich met veel enthousiasme inzet om de kwaliteit van leven voor senioren met autisme te verrijken.

Kent u een professional of organisatie die volgens u de Autismevriendelijkheidsprijs 2017 verdient? Stuur dan uiterlijk 20 maart een mail met uw nominatie inclusief uitleg naar: info@autismeweek.nl

TweetfeedDownloads

TweetfeedTwitter mee #autismeweek

RT @Landsvrouw: Wordt het cognitieve nadeel bij #autisme misschien op oudere leeftijd een cognitief voordeel? @dutcharc @AutismeNVA

Muzikale afsluiting met Jolien en Merel @AutismeNVA #autismecongres https://t.co/kM7leww8QB

Geen verschil in cognitieve verouderingspatronen tussen mensen met #autisme en zonder #autisme @dutcharc @AutismeNVA #autismecongres

@dutcharc #autismecongres @AutismeNVA psychische problemen: met name sociale angst neemt op oudere leeftijd af https://t.co/TPwpXOVmvh

Staat uw evenement nog niet op de website?

Meld een evenement aan

Vragen en/of opmerkingen?