Georganiseerd door NVA Regio Noord Brabant

Het thema van deze autismeweek is prikkels. Iedereen heeft prikkels maar voor mensen met autisme kunnen prikkels en prikkel verwerking een hele opgave worden.
Prikkels komen binnen via onze zintuigen. Licht geluid, geur, pijn temperatuur zijn voorbeelden van prikkels.

Personen die geen autisme hebben reageren anders op de prikkelverwerking dan personen die wel autisme hebben. De prikkelverwerking van mensen met autisme is erg divers. Sommige vinden het fijn om veel prikkels te krijgen, terwijl andere er zoveel mogelijk aan doen om de prikkels te voorkomen. Een andere groep neemt te veel prikkels niet waar. Personen met autisme en personen met een verstandelijke beperking lijken extra kwetsbaar te zijn voor prikkelverwerking wat kan leiden tot problemen op dit gebied.

Tijdens deze ochtend hebben we mevrouw Joyce Jongeneelen – de Leeuw uitgenodigd, zij is hoofdbehandelaar van Trivers, daarnaast is ze ook orthopedagoog, GZ psycholoog, Registerpsycholoog NIP/ Kinder & Jeugd om over prikkelverwerking te komen te vertellen.

Onze doelstelling is om het een prikkelarme ochtend te maken, zodat u met veel informatie over prikkels en prikkel verwerking naar huis toe kunt gaan.

Locatie Locatie

  • 4703NL

  • Gerard ter Borchstraat 51

  • Roosendaal

Plan route Plan route

Data & Tijden Data & tijden

  • 3 April - 09:30 tot 11:30 uur

NVA Regio Noord Brabant
Gerard ter Borchstraat 51
4703NL Roosendaal
Routebeschrijving

Staat uw evenement nog niet op de website?

Meld een evenement aan

Vragen en/of opmerkingen?