Georganiseerd door Autisme Positief

Autisme en Prikkels, hoe zit dat?

We nemen altijd waar, bewust of onbewust en dat doen we via onze zintuigen. Maar wat nu als je extra gevoelig bent voor de prikkels die binnenkomen door je autisme. Als prikkels heel heftig binnenkomen ontstaat er vaak overprikkeling, waardoor een gevoel van onveiligheid ontstaat. Vaak raak je dan ook het overzicht kwijt en het gedrag wat dan zichtbaar wordt, is vaak ongrijpbaar voor de omgeving en wordt regelmatig gezien als ongewenst gedrag.

Maar hoe ontstaat deze overprikkeling nu? Hoe kan je overprikkeling herkennen? En wat kan je eraan doen?

Nynke Zuurmond, zal op een inspirerende wijze vertellen wat overprikkeling betekent voor mensen met autisme, met vele voorbeelden uit haar eigen leven. Nynke is ervaringsdeskundige, Autisme coach en trainer. Zij is moeder van twee kinderen. Haar oudste zoon heeft ASS en ook zijzelf heeft 5 jaar geleden de diagnose autisme gekregen. Jarenlang heeft zij diverse vormen van begeleiding gehad en pas na haar diagnose kreeg ze de juiste begeleiding. Met heel hard werken, en veel zelfkennis, werkt ze nu als zelfstandige en is het haar missie om meer bekendheid te geven over autisme en vooral autisme bij vrouwen.

Haar wereld is sinds haar diagnose ontzettend veranderd. Ze kan nu gelukkig zeggen dat ze haar leven heeft kunnen ombuigen van ‘overleven' naar 'echt kunnen leven’ en die ervaringen wil ze graag met jullie delen.

Locatie Locatie

  • 8032JW

  • Dobbe 29

  • Zwolle

Plan route Plan route

Data & Tijden Data & tijden

  • 31 maart - 19:30 tot 21:30 uur

Autisme Positief
Dobbe 29
8032JW Zwolle
Routebeschrijving

Staat uw evenement nog niet op de website?

Meld een evenement aan

Vragen en/of opmerkingen?