Georganiseerd door Autisme Contactgroep Hoogeveen

Door Marcel de Boer/ Autismeacademie

Stress en overprikkeling
Veel mensen met een vorm van autisme nemen gewoon deel aan het maatschappelijke verkeer. Ze zijn partner, ouder, kind, collega, vriend net zoals mensen zonder autisme.

Autisme is, zoals onze collega en ervaringsdeskundig trainer Gijs Horvers altijd zegt, “menselijk gedrag onder een vergrootglas”. De kwetsbaarheid die het hebben van autisme met zich meebrengt op het gebied van prikkelverwerking maakt dat mensen met autisme niet altijd even goed in staat zijn informatie te verwerken. Er treedt een vertraging op in informatieverwerking en het risico van het maken van verkeerde informatiekoppelingen bestaat dan. Te veel prikkels genereert stress en in hevige stress/overprikkeling gaat bij iedereen, zonder uitzondering, het denken uit.

Bij mensen die kwetsbaarheden ervaren kan dit vaker gebeuren dan wanneer men hier geen last van heeft. Miscommunicatie zorgt voor een bron van conflicten en hiermee tevens voor een grote stressbeleving. In de context autisme beter bekend als overprikkeling. Wat is overprikkeling precies en wat is de relatie met communicatie? En hoe spelen emoties hier een rol in? En het belangrijkste; wat kun je doen om uit de overprikkeling te blijven? In deze lezing gaan wij samen in op hoe de prikkelverwerking bij mensen met autisme werkt en welke effecten dit teweeg brengt.

Locatie Locatie

  • 7902AV

  • Willemskade 27

  • Hoogeveen

Plan route Plan route

Data & Tijden Data & tijden

  • 1 April - 19:00 tot 22:00 uur

Autisme Contactgroep Hoogeveen
Willemskade 27
7902AV Hoogeveen
Routebeschrijving

Staat uw evenement nog niet op de website?

Meld een evenement aan

Vragen en/of opmerkingen?