Ongewijzigd programma

Het NAR-symposium, dat het Nederlands Autisme Register (NAR) en de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) dit jaar voor het eerst organiseren, is verzet naar zaterdag 5 september 2020. Aanvankelijk zou het plaatsvinden op 28 maart, bij de start van de Autismeweek, maar door het coronavirus moest het worden uitgesteld.


Het symposium heeft als thema ‘Muziek als positieve prikkel’. Een prikkel is informatie die binnenkomt via onze zintuigen. Iedereen verwerkt prikkels op een andere manier. Mensen met autisme reageren vaak anders op prikkels dan mensen zonder autisme. Een prikkel die voor veel mensen juist positief uitpakt is muziek. Diverse sprekers zullen hun ervaring en visie over dit onderwerp met je delen.


Zo vertelt Ricarda Weiland over het VU-onderzoek naar prikkelverwerking. Aaltje van Zweden, moeder van een zoon met autisme en een verstandelijke beperking, deelt haar persoonlijke verhaal over muziektherapie en wonen. En neuropsycholoog Erik Scherder bespreekt de invloed van muziek luisteren, muziek spelen en zingen op verschillende hersenfuncties, ook die functies die kwetsbaar kunnen zijn bij autisme. Hij zal worden begeleid door het Van IJzerlooij Ensemble (bestaande uit drie broers met autisme) en pianiste en improvisatiecoach Robijn Tilanus.


Kijk voor kaartverkoop en meer info op:

https://tinyurl.com/vyzdw9m

Staat uw evenement nog niet op de website?

Meld een evenement aan

Vragen en/of opmerkingen?